GOTLAND 9 – 13 augusti 2015

Dag 1
Vi åker ifrån överenskommen mötesplats för att ta oss till Oskarshamn och vidare med färjan till Visby. På båten finns det möjlighet till att äta lunch.
Väl framme i Visby tar vi oss till Hemse folkhögskola där vi ska bo under veckan på Gotland.
Efter vi har inkvarterat oss och bekantat oss med skolan så kan det ev. bli en liten kvällstur som går till Eksta/Fröjel-kusten där vi stannar vid Kastalen vid Fröjel kyrka. Där och lyssnar på den intressanta historien omkring Ridanäs och kastalen. Fröjel kyrka, som är en sadelkyrka, besöker vi också. Vi åker utmed Ekstakusten och beundrar utsikten över Karlsöarna.Dag 2
Heldagsutflykt på södra Gotland.
Avfärd kl. 9.00  mot Uggarde råir i Rone, en bronsåldersplats med rösen. Därefter besöker vi Grötlingbo kyrka. I Grötlingbo finns också Kattlunds medeltida gård. Vi får en guidad rundtur och äter medhavd lunch i deras trädgård.
Vi far vidare söderut till Prästgården i Vamlingbo med Lars Jonssons fågelbilder,Där får vi en vandring i en renoverad prästgårdsträdgård. Vi går också in i Naturum som skildrar södra Gotlands natur.
Stenmuseet vid Kettelvik presenterar sandstensbrytning för oss och vi stannar en stund innan vi vänder bussen norrut igen vid Hoburgssgubben längst söderut.
Vi är tillbaka i Hemse till kvällsmaten 17.30.
Kl 19.00 Får vi en liten konsert.Dag 3
Heldagsutflykt till Visby, avfärd kl 9.00. Turen med bussen går utanför murarna där de flesta bor och många företag finns.  Vi parkerar bussen för en vandring i innerstan från Almedalen, där den medeltida hamnen var, Strandgatan, Botaniska trädgården och domkyrkan. Kl 13.00 intas lunch på restaurang. Eftermiddagen ägnas åt Gotlands Muséum, vi hinner också se en del av ringmuren innan bussen tar oss hem till kvällsmat på skolan igen. Efterkvällsmaten spelar vi Kubb på skolans gräs.

Dag 4
Heldagsutflykt till norra Gotland och Fårö. Avfärd kl 8.30.
Vi stannar inte förrän vi anlänt till Bunge socken och det stora muséet.
Färjan går över till Fårö vid 11.30-tiden där vi stannar vid Fårö kyrka och ser Ingmar Bergmans grav.
Vidare mot Digerhuvud raukfält och Helgomannens fiskeläge där vi äter vår medhavda lunch. Turen går runt Ekeviken och Ullahau flygsandsområde
Detta blir sista kvällen med gänget som vi får avsluta på ett lite trevligt sätt.


Dag 5
Utcheckning och avfärd kl 9.00 Nu åker vi österut genom inlandet på Gotland och Lau kyrka och Lau källa. Vi fortsätter norrut och stannar till vid Etelhems krukmakeri. Lunch äter vi i Katthammarsvik där deras specialitet är lammsmäcka. Därefter åker vi mot Visby och hemfärd.
Båten avgår kl. 17 05 och vi är åter i Oskarshamn. Därifrån går bussen vidare mot hemmet.


Pris: 4490 kr

I priset ingår samtliga måltider enl.program (ej lunch på båten)
Entréer, logi i dubbelrum, färjebiljett, samt helturistbuss från Åseda.